En standard kakovosti

En standard kakovosti

Naše poslanstvo je, da sedmim milijardam ljudem zagotovimo dostop do visokokakovostnih zdravil. Vendar dostop ni samo polnjenje polic v lekarnah.

Pomembno je spodbujanje in podpiranje usmeritev, ki izboljšujejo dostop; usmeritev, ki spreminjajo zakonodajo, ki omejuje dostop ter usmeritev, ki spodbujajo en globalni standard kakovosti za vsa zdravila.

Zakaj si tako močno prizadevamo, da bi spremenili politiko?
Ker verjamemo, da lahko odpravimo ovire med varnimi, učinkovitimi in cenovno dostopnimi zdravili ter ljudmi po vsem svetu, ki jih potrebujejo.

Usmeritve, ki jih podpiramo

Spodbujanje enega standarda kakovosti
Zakonodaja Združenih držav, vključno z zakonom o varnosti in inovacijah uprave za hrano in zdravila (FDASIA) ter dopolnitvami o uporabnini generičnih zdravil (GDUFA), omogoča širjenje globalnega dosega ameriške uprave za hrano in zdravila ter zagotavlja redne inšpekcijske preglede in visoke standarde za vse proizvodne obrate, ki oskrbujejo farmacevtsko tržišče Združenih držav.
Povečevanje uporabe generičnih zdravil
Združene države so od leta 2003 do 2012 na področju uporabe generičnih zdravil prihranile več kot 1,2 bilijona ameriških dolarjev. V državah, kjer je uporaba teh zdravil nizka, izobražujemo vladne ustanove o vlogi generičnih zdravil pri zagotavljanju dostopa do zdravstvene nege in zdravil.
Zagotavljanje dostopa do bioloških zdravil
Biološka zdravila se uporabljajo pri zdravljenju bolezni kot so multipla skleroza, rak, sladkorna bolezen in avtoimune bolezni in so navadno zelo draga, kar močno obremenjejujo zdravstvene sisteme Zdravstveni sistemi, ob naraščujočih potrebah in stroških zdravljenj, zato iščejo načine za zagotavljanje visokokakovostnih zdravil za bolnike, ki so cenovno ugodnejša in finančno manj obremenjujejo sistem. Podobna biološka zdravila so enako učinkovita in varna kot biološka zdravila, zato lahko zaradi svoje cene predstavljajo rešitev.
Družba Mylan, s svojo ponudbo podobnih bioloških zdravil, omogoča bolnikom dostopnost do visokokvalitetnih in cenovno ugodnejših zdravil in na ta način sodeluje pri vzdržnosti zdravstvenih sistemov.
Izboljševanje ozaveščenosti o anafilaksiji
Alergija na hrano je najpogostejši vzrok za anafilaksijo, občutljivostno reakcijo, ki ogroža življenje in zahteva takojšnje zdravljenje z adrenalinom. Na različno hrano je občutljiv približno eden od 13 otrok v Združenih državah. Zagovarjamo usmeritve, ki izboljšuje dostop do adrenalinskih samoinjektorjev v ustanovah, kot so npr. šole.
Odpravljanje HIV-a/aidsa
V državah v razvoju je približno 34 milijonov ljudi okuženih z virusom HIV, ki povzroča AIDS. Zdravljenje potrebuje 28 milijonov ljudi. Prejme ga manj kot četrtina okuženih. Zagovarjamo vlaganje sredstev v preskušene metode zdravljenja in preprečevanja okužb.
Zadnja posodobitev  15.3.2019