Terapevtska področja in portfelj zdravil

Terapevtska področja, ki jih pokrivamo z našim portfeljem zdravil

BOLEZNI DIHAL

Bolezen dihal je bolezen ali stanje, kjer gre za okvaro dihalnih poti ali celo samih pljuč. Tovrstne bolezni danes niso redkost, vse večja pojavnost pa je zagotovo posledica tudi vedno bolj onesnaženega zraka. Klimatske spremembe nakazujejo, da lahko pričakujemo njihovo naraščanje tudi v prihodnosti. Ker so naša dihala stalno v stiku z zunanjim okoljem - zrakom - in številnimi snovmi v njem, ki so velikokrat škodljive, je to tudi največji faktor vpliva na bolezni dihal. Med najpogostejše bolezni dihal štejemo tiste, kjer pride do zoženja dihalnih poti, kar vodi v otežen izdih (obstruktivne bolezni). Med te bolezni sodijo astma kot tudi vnetno spremenjene dihalne poti, omejene na posamezne predele. V podjetju Mylan razvijamo učinkovita zdravila za alergijski rinitis, ki občutno skrajšajo čas zdravljenja in omogočajo nadzor nad boleznijo.

ALERGIJE

Alergija je motnja imunskega sistema, ki jo imenujemo tudi atopija. Alergijske reakcije se odražajo v stiku z okoljskimi snovmi imenovani alergeni. Vzrok za pojav alergije je napaka v našem imunskem sistemu, ki se pretirano odzove na ponoven stik z alergenom. Kot posledica tega se kažejo različne alergijske bolezni, ki so običajno nenevarne, lahko pa povzročajo neprijetne težave in vplivajo na kakovost življenja bolnikov. Izjemoma pa lahko v nekaterih primerih tudi resno vplivajo na zdravje ali celo ogrožajo življenje (anafilaksija). Podjetje Mylan je razvilo učinkovite rešitve za zdravljenje tovrstnih zdravstvenih težav na področju kože, dihal, kot tudi alergij, ki lahko resno ogrozijo človeško življenje.

GINEKOLOŠKE TEŽAVE

Med ginekološke težave uvrščamo številne bolezni in motnje, povezane z ženskimi spolnimi organi. V podjetju Mylan krepimo portfelj zdravil za težave povezane z bolečinami, nerednimi ali izostalimi menstruacijami, menopavzalnimi težavami, endometriozo, preprečevanjem splavov, neplodnostjo, spolno prenosljivimi boleznimi, itd. V skupino zdravil za žensko zdravje uvrščamo tudi kontracepcijo. V podjetju Mylan razvijamo učinkovita zdravila za številne indikacije, povezane s pomanjkanjem progesterona, anogenitalnimi bradavicami in kontracepcijo, v prihodnje pa nameravamo portfelj zdravil za žensko zdravje še okrepiti.

BOLEČINA

Bolečino vsak posameznik doživlja po svoje, zato je stopnjo bolečine zelo težko oceniti. Bolečina je lahko močna ali blaga, akutna ali kronična, vsaka bolečina pa močno vpliva na kakovost posameznikovega življenja. V podjetju Mylan imamo za lajšanje bolečine na voljo zdravila na recept in brez recepta v različnih farmacevtskih oblikah, kot npr. Brufen Gran za lajšanje bolečin in kristalizirani glukozamin DONA za lajšanje simptomov pri blagi do zmerni osteoartrozi kolena. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

VRTOGLAVICA

Motnje ravnotežja se pri posamezniku pojavljajo kot občutek nestabilnosti, omotice ali vrtoglavice. Za razliko od omotice ali občutka nestabilnosti, gre pri vrtoglavici za iluzijo gibanja predmetov/ okolja okoli bolnika ali bolnika okoli predmetov. Vzroki za vrtoglavico so lahko popolnoma nenevarni, lahko pa gre za življenje ogrožajoče stanje, kot je npr. možganska kap. V podjetju Mylan imamo na voljo učinkovito zdravilo za lajšanje simptomov in knjižico s predlogi za izvajanje vestibularnih vaj.

DUŠEVNE MOTNJE

Med duševne motnje uvrščamo bolezni, ki so povezane s spremembami mišljenja, čustvovanja, zaznavanja in obnašanja. Nezdravljene duševne motnje lahko močno vplivajo na življenje bolnika ali njegovih bližnjih. Za duševno zdravje skrbimo z zdravili za zdravljenje depresije, anksioznosti, bipolarnih motenj, shizofrenije in demence.

NEVROLOŠKE BOLEZNI

Najpogostejše nevrološke bolezni so povezane z možgansko-žilnimi dogodki, degenerativnimi boleznimi, epilepsijo, bolečinski sindromi, avtoimunimi nevrološkimi boleznimi, idr. V našem portfelju imamo zdravila za zdravljenje epilepsije, miastenije gravis, parkinsonove bolezni, demence in nevropatske bolečine.

PREBAVNE MOTNJE IN BOLEZNI PREBAVIL

Prebavne motnje in bolezni prebavil danes spadajo med najbolj pogoste zdravstvene težave ljudi. Ob porušenem ravnovesju v črevesju se namreč pojavijo zaprtje, bodisi driska ali napenjanje, med pogoste težave pa štejemo tudi povečano izložanje želodčne kisline in sindrom razdražljivega črevesja, kar povzroča bolnikom nemalo težav. Kot posledica različnih vzrokov pa se kaže tudi zmanjšano delovanje trebušne slinavke, posledica česar je lahko izguba telesne teže in slaba prehranjenost organizma. Za vse naštete težave bolnikom učinkovito pomagajo zdravila podjetja Mylan, pri čemer sta dva od njih na voljo tudi kot zdravili brez recepta in se ju priporoča za vsako družinsko potovalno lekarno - Hidrasec 100mg za zdravljenje akutne driske in Lactecon za zdravljenje zaprtja. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

DERMATOLOGIJA

Dermatologija je veja medicine, ki se ukvarja z odkrivanjem in zdravljenjem kožnih bolezni, kot so npr. kožni rak, alergijske, virusne ter glivične bolezni kože, luskavica, avtoimunske bolezni vezivnega tkiva in številne druge. Na področju dermatologije imamo na voljo zdravila za zdravljenje aktiničnih keratoz in površinskega bazalno celičnega raka, atopijskega dermatitisa, gel za zdravljenje aken ter gel in obliže za preprečevanje in zmanjševanje brazgotin.

BOLEZNI SRCA IN OŽILJA

Bolezni srca in ožilja so vse pogostejši vzrok resnih zapletov in smrti. Med najpogostejšimi boleznimi srca sta povišan krvni tlak in povišane maščobe v krvi. Pravzaprav sami po sebi nista bolezni srca, sta pa z njim tesno povezani. Če previsokega tlaka in maščob v krvi ne zdravimo, lahko v telesu poškodujeta življensko pomembne organe, kot so srce in ledvica. Lahko povzročita možgansko kap, srčno kap, srčno popuščanje, odpoved ledvic in slepoto. Ker vsak človek potrebuje individualen pristop k zdravljenju, imamo v podjetju Mylan v ta namen razvitih več zdravil za kontroliranje povišanih vrednosti holesterola, ki pomagajo pri nadzoru nad boleznijo, ter zdravila za srčno popuščanje in aritmijo.
Zadnja posodobitev  30.11.2018