Lactecon - stimulira imunski sistem

Lactecon

LACTECON, VEČ KOT ODVAJALO

Debelo črevo naseljujejo mnoge bakterijske vrste, ki jih imenujemo tudi normalna črevesna flora. Pomembne so tako za prebavo kot tudi za splošno zdravje.

Kadar se neuravnoteženo prehranjujemo ali pa se črevesna vsebina predolgo zadržuje v črevesju (npr med zaprtjem), se razmnožijo škodljive bakterije ali plesni in s tem zmanjšajo število koristnih naravno prisotnih bakterij1. In prične se začaran krog, ki ga je brez pomoči težko prekiniti.

V takem primeru samo prehrana bogata z vlakninami ni dovolj za hitro uravnoteženje črevesne flore2. V tem primeru lahko pomaga Lactecon. Vsebuje namreč laktulozo, t.j. sladkor, ki se v telo ne absorbira. Laktuloza veže nase vodo in je hkrati prebiotik, kar pomeni da pospešuje rast tako imenovanih dobrih bakterij, kar vodi k boljši uravnoteženosti črevesne flore3.

Laktuloza je za naše prebavne encime neprebavljiva in ostaja "ujeta" v črevesu. Deluje kot osmozno odvajalo, zato se nanjo v ozkem črevesu veže voda, blato pa postane mehkejše, poveča se njegov volumen in ga lažje odvajamo2.

Lactecon je torej več kot le odvajalo. Pomaga obnoviti normalno prebavo varno in nežno. Ne povzroča odvisnosti in ne draži črevesja. Sistemska izpostavljenost laktozi je zanemarljiva, zato ga lahko jemljejo tudi nosečnice in doječe matere, vendar po posvetu z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdrava črevesna flora aktivira prebavni sistem, poleg tega pa tudi spodbuja imunski sistem in ima pozitiven učinek na splošno zdravje in dobro počutje.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Reference:

1)Effect of Lactulose on CarbonHydrate metabolism and Diabetes Mellitus G.Bianchi et al.
2)Prospective randomized crossover trial comparing fibre with lactulose in the treatment of idiopatic chronic constipation H.M. Quah et al.
3)Aliment Pharmacol Ther 2004;19:889-899 Y.Bouhnik et al.